• nl

Interne audits

Een interne audit is een onderzoek binnen een organisatie naar het goed en betrouwbaar functioneren van de organisatie. Wij ondersteunen u graag met het uitvoeren van zulke audits.

Een interne audit toetst of het kwaliteitsmanagementsysteem aan eisen van bijvoorbeeld klanten, wet- en regelgeving voldoet. Alleen wordt het door organisaties vaak gezien als een verplichting omdat het nu eenmaal geëist wordt door de norm. Een interne audit kan echter juist voordelen opleveren.

Risico’s duidelijk in beeld

Het uitbesteden van een interne audit leidt tot nieuwe inzichten en mogelijkheden tot verbetering. Risico’s worden bijvoorbeeld op tijd in beeld gebracht voordat er afwijkingen ontstaan. Het is aan te raden om regelmatig een onafhankelijk persoon naar het functioneren van het kwaliteitsmanagementsysteem te laten kijken.

Wij voeren verschillende interne audits uit:

  • Wij auditen het hele systeem of juist alleen een deel ervan.
  • De audit voeren wij uit tegen een voedselveiligheidsstandaard of tegen een eigen kwaliteitssysteem.
  • Wij voeren zowel aangekondigde als onaangekondigde audits uit.

Onaangekondigde audits

Het onaangekondigd auditen is de afgelopen jaren toegenomen. Met een onaangekondigde interne audit kunt u zich goed voorbereiden op een externe onaangekondigde audit. Vooraf maken wij met u afspraken over het uitvoeren van de audit. Zo kan er worden aangegeven in welke periode de audit uitgevoerd wordt en wat het aantal besteden uren zal zijn.

Aandacht voor zwakke processchakels

Onze auditoren hebben ruime ervaring met diverse normen zoals HACCP, BRC, FSSC 22000 en IFS. Zij beschikken over actuele kennis over de laatste eisen van normen die (internationale) afnemers van u eisen. Ook hebben wij auditoren in huis die een Lead Assessor Course gevolgd hebben. Onze auditoren weten wat er van u verwacht wordt tijdens audits en aan welke eisen u moet voldoen. Tijdens audits zijn zij volledig objectief. Hierdoor hebben zij snel aandacht voor de zwakkere processchakels en brengen zij makkelijk risico’s in kaart. Met een interne audit evalueren wij de effectiviteit van processen. Op basis daarvan stellen wij verbetermogelijkheden op.

Audit boxarrow-up

Meer informatie

Bent u benieuwd wat onze auditoren en inspecteurs voor u kunnen betekenen? Neem dan nu contact op via het formulier.

Neem contact op Bekijk alle projecten
© 2019 Normec Foodcare Privacy
nl
Offerte aanvragen