• Nederlands

Interne audits

Een interne audit is een onderzoek binnen een organisatie naar het goed en betrouwbaar functioneren van de organisatie. Wij ondersteunen je graag met het uitvoeren van zulke audits.

Een interne audit toetst of het kwaliteitsmanagementsysteem aan eisen van bijvoorbeeld klanten, wet- en regelgeving voldoet. Een interne audit wordt door organisaties vaak gezien als een verplichting omdat het nu eenmaal geëist wordt door de norm. Een interne audit kan echter juist voordelen opleveren. Door het uitvoeren van een interne audit is het namelijk mogelijk de effectiviteit van processen te evalueren. Ook kan een interne audit problemen en risico’s op tijd in beeld brengen, voordat er afwijkingen of incidenten ontstaan.

Risico’s duidelijk in beeld

Het uitbesteden van een interne audit leidt tot nieuwe inzichten en mogelijkheden tot verbetering. Risico’s worden bijvoorbeeld op tijd in beeld gebracht voordat er afwijkingen ontstaan. Het is aan te raden om regelmatig een onafhankelijk persoon naar het functioneren van het kwaliteitsmanagementsysteem te laten kijken.

Wij voeren verschillende interne audits uit:

  • Wij auditen het hele systeem of juist alleen een deel ervan.
  • De audit voeren wij uit tegen een voedselveiligheidsstandaard of tegen een eigen kwaliteitssysteem.
  • Wij voeren zowel aangekondigde als onaangekondigde audits uit.

Onaangekondigde audits

Het onaangekondigd auditen is de afgelopen jaren toegenomen. Met een onaangekondigde interne audit kan je jezelf goed voorbereiden op een externe onaangekondigde audit. Vooraf maken wij met jou afspraken over het uitvoeren van de audit. Zo kan er worden aangegeven in welke periode de audit uitgevoerd wordt en wat het aantal te besteden uren zal zijn.

Aandacht voor zwakke processchakels

Onze auditoren hebben ruime ervaring met diverse normen zoals HACCP, BRC, FSSC 22000 en IFS. Zij beschikken over actuele kennis over de laatste eisen van normen die (internationale) afnemers van u eisen. Ook hebben wij auditoren in huis die een Lead Assessor Course gevolgd hebben. Onze auditoren weten wat er van je verwacht wordt tijdens audits en aan welke eisen je moet voldoen. Tijdens audits zijn zij volledig objectief. Hierdoor hebben zij snel aandacht voor de zwakkere processchakels en brengen zij makkelijk risico’s in kaart. Met een interne audit evalueren wij de effectiviteit van processen. Op basis daarvan stellen wij verbetermogelijkheden op.

Zelf interne audits uitvoeren? Of meer informatie nodig over interne audits? Neem contact met ons op. We helpen je graag!

Audit boxarrow-up

Meer informatie

Ben je benieuwd wat onze auditoren en inspecteurs voor je kunnen betekenen? Neem dan nu contact op via het formulier.

Neem contact op Bekijk alle projecten
© 2020 Normec Foodcare Privacy
nl
Offerte aanvragen