• nl

Zelfcontrolesysteem

Het zelfcontrolesysteem van Normec Foodcare verzorgt jaarlijks twee onaangekondigde controles bij deelnemende bedrijven. Inspecteurs voeren voedselveiligheidsinspecties uit waarbij zij alle elementen vanuit de geldende hygiënecode beoordelen.

Het zelfcontrolesysteem geeft duidelijk inzicht in de prestaties en beheersing van de voedselveiligheid en kwaliteitsbeheersing. Het systeem is geaccepteerd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Deelname kan voor aangepast toezicht van de NVWA zorgen. Dit houdt in dat de NVWA in haar toezicht rekening houdt met bedrijven die op een goed niveau presteren.

Blanco begin

Bij aanmelding voor het zelfcontrolesysteem voeren inspecteurs bij uw bedrijf een initiële onaangekondigde inspectie uit. Dit is een volledige inspectie waarbij alles wordt gecontroleerd, inclusief monstername. Tijdens de beoordeling van deze inspecties wordt het resultaat van eerdere inspecties niet meegenomen. Wanneer uw bedrijf een score van tachtig procent of hoger behaald, voeren de inspecteurs binnen zes maanden een onaangekondigde vervolginspectie uit.

Groene status

Behaalt uw bedrijf twee keer achter elkaar een score van tachtig procent of hoger? Dan ontvangt u een groene status. Uw organisatie komt hiermee in aanmerking voor aangepast toezicht van de NVWA. Dit toezicht blijft geldig zolang u de groene status behoudt. De NVWA is voornemens om bedrijven met een ‘groene status’ openbaar te maken.

Drie eisen

Het zelfcontrolesysteem werkt alleen op basis van officiële en bestaande hygiënecodes. Er zijn drie eisen om deel te nemen aan het zelfcontrolesysteem:

  • Uw bedrijf heeft geen EG-erkenning.
  • Het systeem is bedoeld voor ambachtelijke bedrijven die direct leveren aan de consument of eindgebruiker.
  • Uw bedrijf werkt volledig volgens goedgekeurde hygiënecodes en heeft geen eigen HACCP-plan of -aanvulling.

Als u deelneemt aan het zelfcontrolesysteem laat u aan uw medewerkers en klanten zien dat u zich wil onderscheiden op het gebied van kwaliteit en voedselveiligheid. Het is mogelijk om zowel als individueel bedrijf of als formulebedrijf deel te nemen.

Samenwerking

Het zelfcontrolesysteem is een samenwerking tussen de verschillende Business Units van Normec Foodcare. Normec CareNet Online levert de software waarmee inspecties worden uitgevoerd en geanalyseerd. Zowel Bureau voor Kwaliteitszorg als Normec Foodlab leveren inspecteurs. Daarnaast verzorgt Normec Foodlab de microbiologische onderzoeken.

Wilt u meer informatie of weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons. Wij helpen u graag.

Normec Audits & Inspecties boxarrow-up

Meer informatie

Deelnemen aan onze zelfcontrolesysteem? Wij informeren u graag over de mogelijkheden. Neem contact met ons op.

Neem contact met ons op Bekijk alle projecten
© 2019 Normec Foodcare Privacy
nl
Offerte aanvragen